Anne Kolbe

SCHANDE


SCHANDE positioneert zich als hedendaags art-society-magazine en is het eerste, gesubsidieerde (!) lifestyleblad voor de kunstscene. Waar doorgaans slechts de succesvolle en minder succesvolle uitkomsten van makers zichtbaar zijn, belicht SCHANDE de persoonlijkheden achter deze glitter en glamour.

SCHANDE maakt met een schitterend gebrek aan mores en ethische verantwoordelijkheid de ongrijpbare hoge bomen bereikbaar. SCHANDE vestigt de aandacht op niets minder dan de artistieke sterren aan de Rotterdamse hemel – maar hoge bomen vangen veel wind…

De ethiek van SCHANDE is weinig glamoureus. De bodem van haar systeem is het onderste uit de kan. Het recht op privacy wordt stelselmatig met voeten getreden en het onverdraaglijke voyeurisme van SCHANDE dient geen enkel maatschappelijk belang. Over haar morele keurslijf en kompas voor medemenselijkheid is de redactie nog verdeeld.

SCHANDE zit de grootheden hinderlijk op de hielen en loopt door haar onthullingen het risico om de relatie met de beroemdheden voor eeuwig te bekoelen. Het is dus balanceren op een slap koord. Alles heeft zijn prijs.

SCHANDE zit boordevol lifestyle: ontdekt interviews, fotoreportages, advies, paparazzikiekjes, lezersbrieven en pittige centrefolds! SCHANDE drijft op plagiaat, wonderlijke metahumor en onzinnige koppen. Genoeg te genieten dus.

Reeds zijn vier nummers van SCHANDE verschenen. Aan nummer 5 wordt momenteel gewerkt.

Wil je ook een SCHANDE? Bestellingen kun je via jacco9@gmail.com plaatsen.

Promofilmpje SCHANDE no. 2

Redactie: Anne Kolbe & Jacco Weener
Met bijdragen van vele Rotterdamse makers